Pages

Wednesday, May 18, 2011

JOM KUTIP ILMU BERSAMA NISA'!!


Assalamualaikum,sahabat2 blogger yang berblogwalking ke cni,yang menekan link ini..sahbt2 yang jalan berziarah...yang singgah sekejap..yang singgah lama2 ke laman nahnu khalifatullah ni..hehe terima kasih yang x terkira banyaknye..Inilah kekuatan ukhuwah islamiyyah yang ana dpt rasa,kita saling bergerak dari satu laman ke laman dgn niat yang sarat untuk kutip ilmu..alhamdulillah3x.

Minta perhatian shbt2 5 minit pada entry ini...syukur lillah krn Nisa' kaw selayang dan dun taman templer melebarkan lagi jalur dakwah dgn mengadakan program coffeetalk bersama USTAZAH TEH IZANURI ni pic beliau..


Pernah nampak kat tv9 kan3..:D Begini..pada tarikh 21 mei 2011,bertempat di masjid at-taqwa,selayang baru,selangor.In'ALLAH akan diadakan sesi talk bersama beliau.Tajuk talk tu sgt2 la sesuai dgn remaja dan belia kita yang tgh keliru dlm mencari cinta iaitu 'SEPI TANPA CINTA'..Sasaran peserta berumur 12 tahun hingga 35 tahun..Untuk muslimah ye..yang muslimin boleh la bgthu kat adik2 perempuan..kakak..ibu2..jiran2..sedara mara dan rakan2..In'allah barakahnya kita kongsi bersama..


Tiada bayaran dikenakan ye..tapi sekiranya baru nak daftar sebagai ahli nisa' cuma rm5 seumur hidup.:D dialu-alukan untuk join nisa'.Ana (itqan) baru join nisa' sejak f5 kira2 masa 2009.Program2nye sgt2 best..sronok dan bnyk ibrah..yg penting muslimah harus aktif!!alhmdulillah skrg dlm nisa' ana bersama dgn mujahidah2 di kawasan dun taman templer.Hamdan2 lillah..jom join NISA'!!connecting youth..penguhubung generasi muda..See u soon!!

6 comments :

ukhti syikin said...

Syukran atas perkongsiannya... ana sudah ada zauj.. :"> susah ler kalau tk boleh bawak :(

Latifah said...

Ya Allah, bestnya. terasa nak pergi juga, tapi masih di shah alam dengan kursus :(
harap-harap ada kesempatan lagi di lain kali.

:::KHALIFATULLAH::: said...

to Latifah..la ba'sa ukhti..oh tgh berkursus??selamat berkursus ye..in'ALLAH next program boleh dtg..habis kursus bila??ada bnyk lagi program yg menunggu...dekat shah alam pun nisa'nya bergerak dgn sgt aktif..in'ALLAH 21 hb ni juga.tarikh yg sama ada buat baitul haraki..ada ustz zulkifli..sgt2 best..tapi ana lebih utamakan program kat kaw yg ana tinggal..ana x leh lari sana..huhu..:D

:::KHALIFATULLAH::: said...

to ukhti syikin
oh sdh brumah tangga..kalau suami akak izinkan boleh je..hehe tapi kesian la nnt tggl sorg2..xpe2..akak utamakan mana yg lebih utama..hujung2 minggu menyusur fitrah hati bersama zauj akak pun ok kan..=D sasaran kita untuk remaja yg kurg faham tntg hakikat cinta..ukhti boleh la promote kan prgram ni kat shbt2 akak yg blum kawen..ataupun adik2 perempuan ke..syukran ea..:D

. N U R I L L A H E E . said...

Salam 'alaik ya ukhti ,

dr dlu nk join nisa' tp xtau mcmna .

tp prog ni xdpt join , ada driving cls ... =(

:::KHALIFATULLAH::: said...

to nurillahee..yeke..kalau anti nak gi..pegi dgn syifaq razi.Dye pegi dari rawang,,=) kalo boleh skip class xpelah..hehe..kalo x boleh..xpe,nnt ana tulis note tntg talk tu kat blog..k =)