Pages

Wednesday, June 1, 2011

Aduhai hati...

Sejak akhir-akhir ni,mmg saya tiada idea nak menulis entry apa.Setiap hari berblogwalking membaca entry sahabat-sahabat,itu sudah cukup memuaskan.Bila difikir kembali,blog ini juga satu amanah..

2 minggu lepas di program Malam munajat di stadium selayang,teringat kata sorg sahabat saya sue;

'Bila dah ada blog...tapi x diupdate dgn sengaja..dikira satu dosa taw..'

'what????uish...dahsyat tu..'

Banyak hujah yang diberi..hujah yang logik la..Saya mendengar,sesekali mencelah.Terfikir kembali sejenak,dua jenak,tiga jenak..hmm betul juga.Seolah-olah kita menghentikan usaha dakwah.Even kita tahu kadang2 berapa sangtlah pelawat dalam blog kita sendiri,tetapi nak katanya..kita perlu amanah dgn diri kita.Apabila kita yang memilih untuk buat blog,jadi penuhilah ia dgn seruan dakwah,nasihat,cadangan,dan sbgnya yg mendatangkan manfaat.Jangan lah sampai berbulan-bulan,dua tiga tahun pun x berupdate..kecewa hati pelawat.Lari sudah mad'u.

'Kalau betul2 busy??dosa jugakkah?'tanya saya...

'Busy bagaimana sangt lah kamu ni..set kan seminggu satu entry,itu pun sudah memadai.'Sengih2 saya..hehe..mana busy nye.Cuti kat umah..cuma bband saja yang bermasalah sbnrnye.Lainlah pakai P1wimax ke....ada wifi kat uma hehe ^^,

Terasa macam beban dan berat pula...sebenarnya langsung tidak.IN'ALLAH..Kehadiran bnyk blog berbentuk islami terasa semarak berdakwah dlm blog ini.Walau kita x pernah jumpa,x pernah dengar suara.Hanya berkongsi ilmu,pengalaman...hati yang x bersemangat jadi bangkit semula...


*counting 4 the imtihan qabul
*hoping for the chance to win the 'jemputan umrah' >.<
*UNPATIENT waiting RAJAB,SYA'BAN N RAMADHAN!!! (esok...yeay yeay)

5 comments :

nor amira said...

hehe kadang2 rasa cm mls nak update blog jugak. sbb xde idea nak update ape. huhu. smoge Allah tetapkan hati kte utk meneruskan usaha kecil ni slagi kte bernafas =)

salam ziarah =)

.:☂ miSs hujaN :. said...

btol ke gtu..?
leh brdosa..

MUJTAHIDAH SOLEHAH said...

assalamualaikum liana =)
na'am..blog ini sbg wadah awak,kita,dan para blogger lain utk berdakwah,jadi perlu konsisten@istiqamah..
target yg mudah,sekurang-kurangnya update 1 entry seminggu..
kita suka baca link ini,memberi kta motivasi utk menulis dan memiliki blog(tp kita still xmahu blog sendiri,cuma membantu kwn2 dari belakang,hehe..^_~)

http://brohamzah.blogspot.com/2011/05/menulis-seni-yang-menguatkan.html

Wallahua'lam,uhibbuki fillah^_^

:::KHALIFATULLAH::: said...

to nur amira:na'am3..hehe mmg kdg2 perasaan malas tu menjengah..in'ALLAH amin..mudah2an istiqamah :D syukran anti

to miss hujan:huhu hakikinya x delah dalil pun..bila maknawinya cuma kita fikir dalam2..hee n kalau nak tahu sapa yg cerita kat kita ni..boleh mesejing ngan bintuzzain wufa ea. ;D ala nooh slalu update entry,xde masalah in'ALLAH..kita ni slalu mgharapkan author2 yg len..hehe..tapi rasa lega la..

to mujtahidah:rindunye kat awak :love3: in'ALLAH..wadah,wasilah ni sama2 kita,awak n yusra pertahankan ye..:D nnt cerita la pengalaman masuk pasum ye .mesti ada bnyk cerita menarik dari awak.xpe,xde blog pun xpe..kehadiran awk kat cni,buatkan kita kuat dah.in'ALLAH syukran ya ukhti,salam sayang,salam rindu...

:::KHALIFATULLAH::: said...
This comment has been removed by the author.